Оформяне на Брадата

ЗОНИ НА ЛИЦЕВО ОКОСМЯВАНЕ

Средно мъжът има 30 000 косъма от брада на лицето си. Някои растат бързо, други растат бавно, а някои растат къдрави и странни. Освен това космите на брадата се държат различно в зависимост от това къде на лицето ви са изникнали. Идентифирани са 5 различни области на лицево окосмяване:

  • Мустаците - космите над горната устна.
  • “Душевна кръпка”, “вкус на аромат” или “джаз точка” – малка лента от косми точно под долната устна.
  • „Козя брадичка” – космите на предната част на брадичката, над линията на челюстта, които продължават към бузите.
  • “Странични изгаряния” или “овнешки котлети” - космите по бузите над линията на челюстта.
  • Вратът - всичко, което расте под линията на челюстта.


ОФОРМЯНЕ НА ШИЯТА

След като преминете през първия си месец на растеж, вероятно ще имате гъста коса на врата, която расте надолу над адамовата ябълка. Може би хора като Дейвид Бекъм, Адам Ливайн и Брад Пит могат да се позволят да оставят шията си буйна. Но за повечето хора, ако тази ивица продължава надолу по врата няма да ви спечели точки за стил.

Ако целта ви е да пускате брадата си, не препоръчваме да я подстригвате през първите няколко месеца на растеж, но определено можете да почистите шията си.

Ето как да го направите:

  1. Вземете електрически тример за брада или бръснач;
  2. Вземете показалеца и средния си пръст, дръжте ги заедно и ги поставете на врата си със средния пръст в горната част на вашата адамова ябълка. Където се приземява показалецът ви, е точката, където главата ви се свързва с врата. Това ще бъде вашата линия;
  3. С електрическа самобръсначка отрежете долната линия над Адамовата ябълка като следвате формата на челюстта си;
  4. За външните ръбове отрежете направо от задната част на бакенбардите, докато стигнете до долната линия;
  5. Отрежете или обръснете цялата част под новообразуваната линия;
  6. Докато сме по темата за почистване на врата ви, внимавайте да не подрязвате шията си твърде високо. Не забравяйте, че по-голямата част от формата на брадата ви ще идва от шията. Подрязването по-високо може да работи добре ако планирате да поддържате брадата си къса, но ако я пуснете, ще се окажете с тънка и мъхеста брада на лицето.

ОФОРМЯНЕ НА ЛИНИИТЕ НА БУЗИТЕ 

Не всеки ще трябва да подрязва линиите на бузите си и решението за това се свежда до лични предпочитания. За много мъже брадата по бузите расте най-бавно, така че не забравяйте да си отделите достатъчно време, за да видите каква е истинската ви линия на бузите. Препоръчваме ви да оставите брадата си да расте в продължение на три месеца, преди да се опитате да подстрижете всеки косъм, който се насочва към очите ви. Добро правило, към което трябва да се придържате, е да държите линията на бузите си по-висока, отколкото смятате, че трябва да бъде. Ако оформите бузите си твърде ниско, ще изглежда, че имате каишка на брадичката или брадата.

Ето как да го направите:

  1. Вземете електрически тример за брада или бръснач;
  2. Намерете точката, където предният ръб на бакенбарда ви се среща там където брадата ви започва да се накланя напред;
  3. Направете линия от тази точка до долния ъгъл на устните си. Ако наистина искате може да нарисувате линия с молив, по която ще трябва да се движите;
  4. Можете също да използвате инструмент за оформяне на брада и можете да намерите доста опции онлайн;
  5. Подрежете излишната част, която е над тази 

Ако направите грешка и отрежете едната страна твърде ниско, не се паникьосвайте. Не е нужно да започвате оформянето на брадата си отначало. Сведете другата страна надолу, за да съвпадне и след това оставете двете страни да пораснат отново заедно.

Разгледайте и нашата козметика за мъже


  • 30.01hrxq8421w0k45rh619497e8r@mail4u.lt

    cumque ipsam ad soluta fuga eaque sit. molestias et repudiandae commodi autem et aut quaerat deserunt quos. quam molestias vel magni molestiae sunt eius maiores rerum dolore voluptates maiores aut. su


Оставете коментар

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.