Грижа за Брадата под Душа

Пролет пукна - малкият Маскулинчо се завърна и днес ще ви разкажа за една от най-големите грешки, които правят мъжете, а именно, че не се грижат за брадата си. Да, хората казват, пещерните хора са имали големи бради и без да ползват олио. Но вие не сте пещерен човек и ако не се грижите за брадата си, това може да доведе до безброй проблеми свързани с нея, които да възпрепятстват достигането на по-голяма гъстота и дължина на косъма.
Когато ни питат "Как да се грижа по-добре за брадата си?", с любимия ми папагал Лешник, обичаме да разделяме грижата на две части – под душа и пред огледалото.

ГРИЖА ЗА ВАШАТА БРАДА ПОД ДУША
Душът е мястото, където полагате основата за оптимизиране растежа на брадата си. По-здравата кожа води до по-здрава, по-лесна за контролиране брада. Ето продуктите, които препоръчваме да включите в рутината си за душ, за да ви помогнат да приближите брадата си по-близо до целта.
Измиване на брадата 
Може да се изкушите да използвате обикновен шампоан и балсам за коса върху брадата си, но традиционните продукти за коса са формулирани така, че да се справят с кожата на скалпа ви, а не с кожата под брадата ви.
Каква е разликата? Като за начало, кожата на скалпа ви е по-дебела и съдържа приблизително 130 000 космени фоликула. Кожата в областта на лицето ви е по-тънка и има близо 30 000 космени фоликула.
Повече космени фоликули означават повече себум, което кара скалпа ви да е по-мазен. Шампоаните и балсамите за коса са предназначени да премахнат излишното омазняване. Използването му върху лицето си - където има по-малко омазняване - може да лиши кожата и брадата от омазняването, от което се нуждае, за да бъде здрава. С други думи, това ще направи брадата ви по-суха.
Шампоанът за брада е изграден с по-меки съставки, за да се справя с кожата под брадата ви. Шампоанът почиства брадата и омекотява кожата ви.
Съвместно измиване
Като за начало препоръчваме метод, известен като съвместно измиване. Това е миенето на брадата ви през ден или два с шампоана за брада. Той е формулиран с леки почистващи съставки, така че ще се погрижи за премахването на натрупаната мръсотия. Всеки път, когато използвате шампоан за брада,  продължете с балсам за брада. Това ще ви помогне да направите брадата си мека на допир.

 

ГРИЖА ЗА БРАДАТА ПРЕД ОГЛЕДАЛОТО
Има няколко продукта за изграждане на рутина след душ - олио за брада, балсам за стилизиране и инструменти за подстригване. Но стига толкова днес,  че урокът ще стане прекалено дълъг. Ще се видим отново след седмица, Брадати Приятели! Дотогава - Брадирайте се!

Оставете коментар

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.