Какво е No Shave November ?

През по-голяма част от годината бръсненето е неизменна част от живота на мъжа. През ноември обаче бръсненето е различно или по-точно, не бръснене. Независимо дали става въпрос за мустаци или голяма брада, ноември е месецът от годината, когато окосмяването по лицето помага на стотици мъже по света. 🧔

Movember и No Shave November предлагат две различни едномесечни предизвикателства да използвате окосмяването по лицето си за набиране на средства и осведоменост за рак на простатата, рак на дебелото черво и проблеми с психичното здраве на мъжете. По-долу ще разберете повече и как да се включите.

Съдържание:

1. Каква е разликата между Movember и  No Shave November?
2. Movember
2.1. Правила за участие в Movember
3. No Shave November
3.1 Правила за участие в No Shave November
4. Подготовка за Movember и No Shave November
5. Как да даря?
Каква е разликата между Movember и No Shave November?

И така, имаме два избора, и двата относно поддържането на окосмяване по лицето, в полза на здравословните проблеми на мъжете, и двата през ноември. Каква точно е разликата между Movember и No Shave November? И двете се стремят да повишат осведомеността и средствата за превенция на рака, изследване на рака и други мъжки проблеми, но изпълнението е малко по-различно.

Ако предпочитате спретнати мустаци, Movember е за вас, но ако пускането на брада е по-приятно, тогава то No Shave November.  

Movember

Movember измислен и създаден през 2003 г. от група приятели в Мелбърн и се превръща в международен феномен. Идеята е проста: да си пуснете мустак през месец ноември и вашите приятели, семейство и колеги да ви спонсорират за вашите усилия.

Movember се превърна във водещата благотворителна организация, занимаваща се единствено с мъжки проблеми.

Правила за участие в Movember: 📜

  1. Трябва да започнете месеца гладко избръснат.
  2. През целия месец ноември трябва да поддържате мустаците си - бръсненето на други части на лицето ви е задължително.
  3. Не бъдете фалшиви, играйте по правилата - не се допускат кози бради, бради или изкуствени мустаци. Само мустаци.
  4. Използвайте новите си мустаци, за да започнете разговор и да повишите осведомеността за здравето на мъжете.
  5. Дръжте се като джентълмен в ежедневието си.
No Shave November

Мога ли да си пусна брада по време на Movember?
Моля, вижте точка 2 - НЕ, не можете да си пуснете брада за Movember. Въпреки това, ако това са вашите предпочетания, може да се включите в No Shave November, където имате тази свобода!

No Shave November

No Shave November се роди, когато Матю Хил почина от рак на дебелото черво през 2007 г. Неговите деца започнаха движението с цел набиране на средства и осведоменост. Идеята е мъжете да зарежат бръснача и барбърите за месец ноември и вместо това да дарят парите, които биха похарчили за благотворителни организации в борба с рака.

Правила за участие в No Shave November: 📜

  1. Избръснете се гладко преди 1 ноември
  2. Подгответе се с реалистични очаквания: Всяка брада е различна и как ще расте варира от човек на човек. Не се отчайвайте ако брадата ви не изглежда като на холивудска звезда след седмица от предизвикателството.
  3. Грижете се за кожата си: Добра грижа за кожата е в основата на здрава брада. Специално формулиран шампоан за брада ще овлажни кожата под наболите косми, ще намали сърбежа и ще насърчи по-добрия растеж.
  4. Оформяйте брадата си, поддържайте гушата и бузите си обезкосмени: Не желаете да изглеждате всякаш нямате достъп до огледало, нали така ? Може да използвате гребен-шаблон за улеснение
  5. Подстригвайте според нуждите: Останете възможно най-дълго без подстригване. Ако стигнете до точка, в която започва да изглежда неравномерно и неподдържано, може да е време за оформяне. Изчеткайте брадата с четка с твърд косъм и отрежете всички стърчащи косъмчета с ножичка.

Може ли да подстрижете брадата си без бръснене през ноември?Разбира се! Вашето работно място, може да изисква по-строг дрескод, подстригването, поддръжката и оформянето на брадата са разрешени. Ако през месеца брадата става все по-дълга, значи сте по правилата.

Подготовка за Movember и No Shave November

Успяхме ли да те грабнем? Ако си решил да се включиш в някое от двете каузи.
Ето няколко съвета за теб:
Има две основни предизвикателства, с които се сблъскваме, когато отглеждаме брада от нулата.

  1. Първо, това е поддържане на брадата чиста и спретната.
  2. Второ, и много по-лошо, е страховитият сърбеж по брадата.

За щастие малко поддръжка на брадата може да помогне много в ранните етапи. Така че преди да започнете се подгответе с някои продукти за брада: шампоан и олио за брада. Измивайте брадата си всекидневно с шампоан за брада. Маслото ще овлажни брадата и кожата ви, като всичко това ще помогне значително за облекчаване на сърбежа. Пускате мустаци? Поддържайте мустаците си перфектно оформени с нашата вакса за брада и мустаци.

Всичко необходимо за теб през този специален месец сме го събрали в „Пиратското съкровище за брада“ , включващо олио, шампоан и вакса!

No Shave November

Пиратско съкровище за брада

Всичко, което ти е нужно преди началото на предизвикателството: Сет класика в бръсненето - бръснач, четка и сапун за бръснене!

А как да оформяш брадата си? Открий го със сет Аксесоари за брада -  четка за брада, ножичка, гребен и бръснач!

Как да даря за No Shave November или Movember? 🌟

Екипът на Mascullino дарява по 2лв. от всяка поръчка направена през месец ноември! Така ТИ ще бъдеш част от тази благотворителна кауза.

Ако желаеш да дариш повече, може да го направиш ТУК за Movember  или ТУК за No Shave November.


Оставете коментар

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.