Голямата брада - съвети и митове

Чудите се кой съм аз?? Е, може да не познавате мен, малкият Маскулинчо, но със сигурност знаете кой е баща ми - страшният пират с голяма брада Маскулино, обиколил всички морета и океани в търсене на едно-единствено съкровище - ПИРАТСКАТА КУТИЯ за БРАДА. Когато най-накрая съдбата му се усмихнала и той я открил, в нея намерил всичко необходимо за брадата си - от олио, с което да я поддържа мека до ножица за подрязване на по-дългите ѝ косми.

Ще кажете сега - закво' му е на един пират да си поддържа брадата?! Не трябва ли един страшен пират да има още по-страшна..и мръсна брада, за да плаши враговете си с всички малки гадинки, които живеят необезпокоявано в този причудлив, космест хабитат.

Да, ама НЕ! Пират, пират, но хигиената е на първо място, особено когато жена ти (разбирайте, майка ми) ви пита всеки път, когато се прибирате от поредната зловеща морска битка - "Изми ли си брадата?" или "Няма ли да сложиш поне 2-3 капки олио на дъскорезницата си?" (дам, всеки пират, дори и най-страшният, рано или късно се прибира вкъщи при семейството си).

Освен на хигиената, родителите ми държат и на образованието. Затова в следващите седмици заедно с нашия домашен любимец, папагалът Лешник (за къде пират без папагал?) ще ви разкажем малко повече за брадата, как да се грижите за нея и въобще, всякавки полезни съвети и трикове, насочени към вас - Мъжете с Бради, защото и аз вече съм мъж, макар и само на 10 години!

Започваме с основното ръководство за пускане на брада. Звучи скучно, като име на учебник, но останете с нас още малко, защото с Лешник сме ви събрали всичко най-важно за брадата и това как да се грижите за нея. Ще си поговорим от-до за растежа на брадата, но днес, за тези от вас, които бързат и нямат много време, започваме с основните стъпки при пускането на брада и най-големите митове за нейния растеж.

#Mascullino - за Мъже с Бради

 

КАК ДА СИ ПУСНЕТЕ БРАДА

  1. Поставете си цел колко дълга искате да бъде брадата ви;

  2. Намалете сърбежа, като използвате олио за брада или полезен балсам възможно най-скоро след като започне да расте;

  3. Вашата брада се нуждае от поне 30 дни, ако не и повече, за да се запълни, така че не се отказвайте от нея твърде бързо;

  4. Увеличете растежа на брадата си, като спите достатъчно, правите упражнения и се храните правилно;

  5. След 30 дни оформете краищата на брадата точно над Адамовата ябълка;

  6. Използвайте четка от естествено дърво, за да ексфолирате кожата под брадата си;

  7. Използвайте ножици, за да отрежете отделните косми от брадата, които растат по-дълги от другите;

  8. Никога не вземайте драстични решения относно брадата си;

 

КОЛКО ВРЕМЕ ОТНЕМА, ЗА ДА ВИ ПОРАСНЕ БРАДА?

  • Космите на брадата растат средно с 1 см на месец;

  • Отнема около два до четири месеца, за да порасне напълно брадата;

  • Проучванията показват, че брадата може да стигне около метър, ако не бъде подстригана;

 

ЧЕСТО СРЕЩАНИ МИТОВЕ ЗА РАСТЕЖА НА БРАДА

Мит №1: Бръсненето карата брадата да расте по-бързо

Реалност: Бръсненето има една основна функция - да ви отърве от брада, но няма научни доказателства, които да доказват, че бръсненето кара космите на брадата да растат по-бързо или по-гъсти. Само времето и генетиката правят това.

Мит № 2: Маслата за растеж на брада помагат дори и когато нямате брада

Реалност: Маслата, серумите и хапчетата за растеж на брадата не помагат, ако генетично не ви е заложено да имате брада - нещо, което в Mascullino повтаряме редовно на по-младите ни почитатели, когато ни попитат: “Имате ли нещо за растеж?”. Олиото стимулира растеж, но само при наличието на поне някакво лицево окосмение. При отсъствието на генетични възможности, няма научни доказателства, че олиата за брада могат да помогнат, въпреки съдържанието на витамини като биотина, който подобрява здравината на брадата.

Мит №3: Брадите не са за горещините през лятото

Реалност: Брадите помагат за блокиране на UV лъчите от лицето ви и отвеждат потта, създавайки охлаждащ въздушен поток.

Мит № 4: Брадите сърбят

Реалност: Нормално е брадата да ви сърби в ранните етапи на растеж, но това бързо преминава особено когато използвате често олио за брада, което спомага за намаляне на сърбежа. 

Мит № 5: Брадите са мръсни

Реалност: Може да сте чели за бради, съдържащи следи от фекална материя. Е, почти всичко съдържа следи от фекална материя :D. Измивайте брада си, за да я поддържате чиста и си решавате проблема.

Мит № 6: По-голямото е по-добре

Реалност: Най-добрата брада за вас е тази, която можете да пуснете и която обичате да имате. Брадата не е показател за вашата мъжественост, без значение дали имате или нямате, въпреки че ние самите ясно сме заявили “от кой отбор сме”.

 

Е, това беше от мен, малкият Маскулинчо и любимият ми папагал Лешник за днес. Очаквайте скоро ново включване от нас, когато ще дискутираме факторите, които влияят върху способността ви да си пуснете брада, както и за етапите при растежа на последната. Чаоооооо!


Оставете коментар

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.