Грижа за Брадата пред Огледалото

След като седмица по-рано обсъдихме грижите, които изисканите мъже полагат за брадата си под душа, то тази седмица ще си поговорим за рутината пред огледалото, която включва използването на двата любими продукта на всички брадати господа - олиото и ваксата.

Олио

Олиото за брада е класика и всеки мъж с брада трябва да го има в колекцията си. Брадата ви процъфтява от себума, произвеждан от кожата ви, но душът може да лиши кожата ви от тези етерични масла. Сухата кожа води до суха брада, склонна към накъсване и по-трудна за управление.

Олиото придава необходимите естествени масла и хидратира кожата, така че  брадата ви да остане подхранена, мека и лесна за оформяне. Маслото за брада, както още е известно, далеч не е само за мъже с дълги бради. Няколко капки на ден в ранните етапи на растеж могат да направят чудеса за предотвратяване на сърбеж на брадата.

Приложение

Разпръснете олиото в ръката си, след което го загрейте между дланите на ръцете си. Нанесете го директно върху кожата под брадата и върху нея. Четката за брада ще ви помогне да разпределите равномерно маслото и да оформите брадата ви. Колко олио за брада да използвате:

  • без брада – 1 месец: 2-3 капки дневно;

  • брада на 1-3 месеца: 3-6 капки дневно;

  • брада на 3-12 месеца: 6-10 капки дневно;

  • брада над 12 месеца: +/- 10 + капки дневно.

 

Вакса

Ваксата е направена с естествени съставки като пчелен восък, масло от жожоба и ланолин. Продукт, създаден, за да остане на повърхността на косата и кожата по-дълго, той се абсорбира бавно, като ви дава ефекта на непропускаща бариера. 

Ваксата включва всички предимства на олиот за брада, но под друга форма, която дава повече контрол на досадните стърчащи косми и работи вълшебно върху суха кожа. В допълнение, ваксата придава блясък и яркост на напълно заздравени татуировки.

Приложение

Затоплете между ръцете и нанесете върху брадата си или където е необходимо по тялото си. Вземете малко количество вакса с върха на нокътя си и разтрийте восъка между върховете на пръстите си, докато се затопли. След това нанесете директно за форма и задръжте.

Професионален съвет

Използвайте топлината от сешоар, за да затоплите ваксата. След това нанесете ваксата директно върху брадата си. След това използвайте сешоара, за да оформите брадата и  мустаците си. Не забравяйте да издухате мустаците си със студен въздух от сешоара, за да завършите стила.


Оставете коментар

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.