Аксесоари за Брада

Наличието на правилните инструменти за подстригване може да бъде разликата между това да имате брадата, която искате или да посегнете към най-близката самобръсначка. 

Гребен за брада

Най-правият инструмент е гребена, но не всички гребени за брада са създадени еднакви. Традиционните гребени обикновено нямат достатъчно ширина между зъбите, дори от по-широката страна на гребена, за да преминат удобно през дебелината на брадата ви. Пластмасовите и металните гребени причиняват неподвижност, което прави опитомяването на брадата ви по-сложно.

Гребените за брада са ръчно изработени от италиански целулозен ацетат – материал на растителна основа, подобен на каучук, който не произвежда неподвижност, е издръжлив и няма да закача космите ви. Всеки зъб на гребен се изрязва с трион от квалифицирани майстори, заобля се с пемза и след това се полира ръчно. Резултатът е фино настроени, плавно заострени зъби, които разресват прави, къдрави и вълнообразни бради като горещ нож през масло.


Четка от косъм на глиган
Тя симулира човешка коса и брада, но с какво четката за брада на глигана е по-добра от синтетичните четки? Повърхността на всяка четина е люспеста и изтегля прах и излишен продукт от косата, докато я използвате. Твърдите косми също така стимулират себума, присъстващ в кожата, и го разпределят по дължината на косъма, като поддържат косата чиста, здрава, лъскава и защитена.

Кръгла четка от глигански косъм
Кръглата четка е основен инструмент за оформяне на брадата ви. Когато се използва заедно със сешоар, кръглата четка ви помага да добавите къдрици в долната част на брадата, мустаците си или да изгладите вълнообразните и къдрави бради.


Ножици за подстригване на брада
Космите на брадата растат неравномерно, така че висококачествените бръснарски ножици за подстригване на брада са от съществено значение за подстригването. Ножиците за подстригване на брада също са инструментът по избор за цялостно подстригване на брада и поддържане на желаната от вас дължина.


Сешоар
Да поговорим за сешоара. Да, чухте правилно! Мислете за това като за друг инструмент във вашия арсенал. Ако имате нежелани вълни в брадата си или хлътвания, които принуждават космите ви в  нежеланата посока, тогава използването на топлина от сешоар е ключът да накарате брадата ви да изглежда както искате.


Оставете коментар

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.