Предизвикателствата на Голямата Брада

Сърбеж на брадата
Когато се бръснете, космите се подстригват под ъгъл, оставяйки ги с остър връх. Когато брадата расте, космите започват да се къдрят и тези остри точки пробождат кожата, причинявайки сърбеж. Когато я пускате за първи път, този период на сърбеж на брадата обикновено продължава една или две седмици и отшумява, когато брадата стане по-дълга. Използването на олио за брада от първия ден ще помогне за омекотяване, докато расте, като облекчава сърбежа в ранните етапи.


Сърбеж при по-дълги бради
Ако изпитвате сърбеж при по-дълга брада, това вероятно е индикация за прекомерна сухота както на кожата, така и на космите на самата брада. Използвайте средство за измиване и омекотяване на брада, предназначено да бъде достатъчно нежно за лицето ви. Внимавайте да не миете твърде често. Добавете олио за брада или полезен балсам към вашата рутинна грижа, за да поддържате допълнително косата и кожата на брадата. Ексфолирайте кожата под брадата с помощта на четка за коса от косъм на глиган. Това помага да се премахне мъртвата кожа, задържана под косата, и да се разпредели по-добре олиото в брадата.


Пърхот
В повечето случаи това е сигнал, че трябва да ексфолирате кожата под брадата си. Отнасяйте се с нея по същия начин, както бихте направили с по-дълга брада, която сърби – използвайте шампоан за измиване на брада, изчеткайте и ексфолирайте с четка от косъм  на глиган и добавете олио за брада към вашата рутинна грижа.
Ако имате прекомерно лющене и сърбеж, които не можете да овладеете, може да имате себореен дерматит. Себорейният дерматит е кожно заболяване, което много мъже с бради имат и лекуват с лекота, но няма да изчезне, освен ако не го лекувате правилно. Ако безуспешно сте опитвали говорете с Вашия лекар или дерматолог.


Вълни при брадата
Някои бради растат прави, други къдрави, а трети вълнообразни. Укротяването на вълната в брадата ви е сравнително лесно. Ще ви трябва сешоар и кръгла четка изработена от 100% косми от глиган. Нанесете малко олио за брада върху нея, за да я предпазите от топлината на сешоара. Използвайте четката, за да навиете и добавете топлина от сешоара. След като вълната бъде премахната, добавете студен въздух, за да фиксирате брадата на място.


Пропуски в мустаците
Филтрумът е вдлъбнатината над средата на устната ви. Той се образува още в утробата и учените смятат, че това е точката, в която различните линии на лицето се събират. При някои мъже там не расте толкова много брада. Бъдете търпеливи, тъй като може да се запълни с времето.


Неравномерна брада и плешиви петна
Брадата ви не се запълва напълно или има плешиви петна? Не си сам!  Бъдете търпеливи и й отделете повече време. Брада, която е на петна на тридесет дни, все още може да бъде гъста и пълна на 90 дни и след това. Тъй като брадата ви става по-дълга, тези плешиви петна може да се покрият. Може също да се наложи да му отделите повече време в смисъл, че все още сте млад. За повечето мъже растежът на брадата всъщност не започва, докато не навършат 25 години. Но в крайна сметка, неравномерната брада може да е от генетиката ви. 


И така, искате да знаете как да си пуснете брада? Тези пет съвета ще ви помогнат да започнете.

  1. Поставете си цел - пускането на брада изисква търпение, а първите дни могат да бъдат разочароващи. Имайки предвид целта или стила на брадата, към който се стремите, ви предпазва от вземане на драстични решения;
  2. Дайте време - отнема 30 дни, за да придобиете представа какъв вид брада трябва да поддържате. Оставете един месец брадата ви да расте, преди да направите нещо с нея. Не я докосвайте и не я подрязвайте. Отнема около два до четири месеца, за да ви порасне пълна брада;
  3. Дръжте линиите на бузите си високо и на шията ниско. Докато расте, брадата ви ще започне да пълзи нагоре по лицето ви и да продължава надолу по врата. Като общо правило, дръжте линиите на бузите си по-високи, отколкото смятате, че трябва да бъдат, а шията по-ниско, отколкото смятате, че трябва да бъде;
  4. Не чакайте да използвате продукти за брада - може да си мислите, че не се нуждаете от шампоан за брада или олио за брада, докато не придобиете пълна брада, но използването на тези продукти от първия ден помага да поддържате кожата хидратирана, космите меки и с по-малко сърбеж;
  5. Спрете да сравнявате – да имате цел и модел за подражание на брада е добре. Обсебващото сравнение на брадата си с брадата на другите е нездравословно и обезкуражаващо. Всеки има проблемни места и неща, които не харесва в брадата си. Съсредоточете се върху това, което можете да промените и подчертайте силните страни на брадата си.
Разгледайте и нашата козметика за мъже

Оставете коментар

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.